Search

28 en 29 juni webinar First Lego League

De FIRST LEGO League combineert Science, Technology, Engineering & Maths (STEM), onderzoeken, ontwerpen en robotica in het onderwijs. Ieder jaar gaan ruim 12.000 kinderen spelenderwijs en oplossingsgericht aan de slag met een maatschappelijk thema met behulp van LEGO. Ze leren programmeren, samen te werken en presenteren. Aankomend schooljaar staat in het teken van het thema MASTERPIECESM. Voor de onderzoeks- en ontwerpopdracht gaan leerlingen hun fantasie gebruiken om de kunstwereld opnieuw te bekijken en ook de robotchallenge staat in het teken van arts. 

Hoe ziet het traject eruit? 

De FIRST LEGO League is opgedeeld in drie divisies: Discover (leeftijd 4 t/m 6 jaar), Explore (leeftijd 6 t/m 10 jaar) en Challenge (leeftijd 9 t/m 15 jaar). Iedere divisie krijgt een andere opdracht. In ongeveer twaalf weken voeren kinderen de opdracht uit onder begeleiding van een teamcoach. Hierna nemen teams die dat leuk vinden het tegen elkaar op tijdens een regiofinale. De beste teams gaan door naar de landelijke finale. Wint het team de landelijke finale? Dan nemen ze het op tegen teams over de hele wereld tijdens het World Festival. 

Introductie webinar 

Klinkt FIRST LEGO League interessant? Op woensdag 28 en donderdag 29 juni organiseren wij een webinar waarin je meer informatie over dit onderwijsprogramma krijgt. Tijdens het webinar vertellen we in 30 minuten wat FIRST LEGO League voor je inhoudt. Na afloop van het webinar ken je de opbouw en opdracht van FIRST LEGO League en weet je welke tools en ondersteuning je als teamcoach en leerling krijgt om de opdracht te doen. Ook is er ruimte om vragen te stellen. Meld je aan via: https://form.typeform.com/to/ox5qOVDe   

Ga voor meer informatie over FIRST LEGO League of direct aanmelden naar: https://firstlegoleague.nl/masterpiece   

Meld je aan!