Search

Zeepkisten race 2024

Op vrijdag 28 juni wordt de jaarlijkse zeepkistenrace gehouden. Tijdens deze race strijden 6 basisscholen en 5 voortgezet onderwijs scholen tegen elkaar. Het project is in het leven geroepen onder de vlag van Sterk Techniek Onderwijs Achterhoek Noord-Twente waarmee men leerlingen wil enthousiasmeren voor technische beroepen. Het initiatief voor de scholen-zeepkistenrace komt vanuit van het […]

Nieuw onderwijsprogramma over energietransitie en duurzame energie

Op het Assink Lyceum is een bijzonder onderwijsprogramma gestart. Eerste en tweedejaars leerlingen duiken de aankomende zes weken in de technische wereld van duurzame energie en energietransitie. Onder de noemer Young Stars in Energy ontwikkelen ze hun eigen energiebedrijf en ontplooien ze zichzelf tot echte jongerenenergiecoaches. Het bedrijf wordt onderdeel van de Energiecoöperatie Haaksbergen.

Techniek centraal op plein nieuwe campus Staring College

8 januari werd de nieuwe campus van Staring College de Wildbaan in gebruik genomen. Op deze nieuwe campus krijgt techniek een belangrijke plek. De ecoplant, strategisch geplaatst op het schoolplein van de nieuwe campus, valt direct op voor leerlingen en voorbijgangers.

Vmbo-leerlingen bouwen zelfvoorzienend Tiny House 

NEEDE-  Een groep vierdejaars vmbo-leerlingen op het Achterhoekse Assink lyceum zijn gestart met een ambitieus project. Het bouwen van een zelfvoorzienend, bio-based tiny house. Peter Davids, eigenaar van het lokale ‘Davids bouwkundig ontwerp- en adviesbureau’ zit het overleg voor. Tekeningen worden uitgevouwen en over de tafel uitgespreid.

Techniekdag Lochem

Nog even een terugblik naar de succesvolle Techniekdag in Lochem. Ruim 300 leerlingen verzamelden zich op vrijdag 3 november.

Leerlingen strijden op regionale Lego Leaque wedstrijd in Ulft

De afgelopen maanden hebben een aantal leerlingen zich bezig gehouden met onderzoek, probleemoplossing en presenteren. Ze zijn bezig geweest met het bouwen en programmeren van een LEGO-robot die een aantal missies op een opdrachtenparcour moest uitvoeren.