Search

Techniek centraal op plein nieuwe campus Staring College

8 januari werd de nieuwe campus van Staring College de Wildbaan in gebruik genomen. Op deze nieuwe campus krijgt techniek een belangrijke plek. De ecoplant, strategisch geplaatst op het schoolplein van de nieuwe campus, valt direct op voor leerlingen en voorbijgangers. Dankzij een ingebouwd mechanisme draaien de zonnepanelen automatisch met de zon mee, waardoor de plant optimaal gebruikmaakt van de beschikbare zonkracht. Binnenkort aangevuld met een informatief scherm, waarop de opgewekte stroom in real-time wordt weergegeven.

‘Met de Ecoplant willen we niet alleen stroom opwekken op een efficiënte manier, maar het ook integreren in ons lesprogramma om duurzaamheid tastbaar te maken voor onze leerlingen,’ benadrukt Rutger Ravenhorst.

Deze ‘plant’ vormt niet alleen een bron van duurzame energie, maar ook een krachtig leermiddel. Door het te koppelen aan het lesprogramma wil Staring College haar leerlingen bewust maken van duurzaamheid en hen inspireren om actieve deelnemers te worden in de transitie naar een groenere toekomst.