Search

Webinar Vakkanjers 21-22 juni

Vakkanjers 

Met Vakkanjers bedenken leerlingen een praktische oplossing voor een realistisch technisch vraagstuk. Aankomend schooljaar staat Vakkanjers in het teken van de Olympische Spirit. De Olympische Spelen gaan met de tijd mee en blijven zichzelf elk jaar weer overtreffen met een supergave openingsshow en nieuwe technieken in de sport. Maar er zijn nog meer technische ontwikkelingen mogelijk en daar gaan de leerlingen mee aan de slag. Of het nu gaat om het ontwerpen van nieuwe sportuitrusting, het creëren van een spectaculaire openingsceremonie, of het bedenken van nieuwe technieken voor de sport – binnen de verschillende challenges kunnen leerlingen helemaal losgaan met ideeën. 

 

Hoe ziet het traject eruit? 

Vakkanjers omvat vier projecten in een doorlopende lijn. Vanaf groep 7 van het primair onderwijs tot en met de vierde klas van het voortgezet onderwijs is er een compleet programma dat past in het curriculum en waarmee je verschillende eindtermen kunt afdekken. Je kiest zelf wanneer je van start gaat met het project. De challenges duren van 4-6 weken voor de jongste doelgroep, tot 10-12 weken voor de oudste doelgroep. Wie meedoet aan de challenge en wil strijden voor een plek in de finale dient wel voor de halve finales (in maart/mei) klaar te zijn met het project. Iedere school kiest namelijk een schoolwinnaar en dit team mag de school vertegenwoordigden tijdens de regionale halve finales en – als ze het goed doen – de grote landelijke finale. 

 

Deelnemende docenten krijgen uitgebreide ondersteuning. Meedoen is kosteloos. 

 

Introductie webinar 

Is je interesse gewekt? Op woensdag 21 en donderdag 22 juni organiseren wij een webinar waarin je meer informatie over dit onderwijsprogramma krijgt. Tijdens het webinar lopen we in 30 minuten het hele Vakkanjers traject met je door. Na afloop van het webinar weet je wat de opdracht is en welke tools en ondersteuning je als docent en leerling krijgt om de opdracht te doen. Ook is er ruimte om vragen te stellen. Meld je aan via: https://form.typeform.com/to/m3HNaziv 

Ga alvast voor meer informatie over Vakkanjers of direct aanmelden naar: https://vakkanjers.nl/olympische-spiri